Videopoker er et slags pokerspill for én spiller. Spillet er formet som en spilleautomat, og når man starter spillet, deler automaten ut fem tilfeldige kort. Målet er å danne pokerhender på samme måten som i vanlig poker. Man må imidlertid merke seg at automatene som regel krever en minimumshånd for å gi utbetaling. Dersom automaten heter Jacks or better, betyr det at man må ha minst par i knekter for å vinne.

Hvordan spiller man videopoker?

Når de fem kortene er utdelt, skal spilleren avgjøre hvilke kort som skal byttes ut. Spilleren kan bytte inntil fem kort, i et forsøk på å få en pokerhånd, eller forbedre den hånden som allerede finnes. Når kortene er valgt, trykker spilleren på spinnknappen igjen, og de valgte kortene byttes ut. Man kan bare bytte kort én gang, og ettersom målet er å danne pokerhender, bør man være kjent med de ulike pokerhendene som finnes.

Mange ulike versjoner av samme hovedspill

Videopoker finnes i mange varianter. Den største forskjellen på automatene, er utbetalingsprosenten, og hva som kreves som minste håndverdi før man vinner. Selv om to automater virker relativt like, kan utbetalingsprosenten variere. Den beste utbetalingen får man på såkalte fullbetalingsautomater. Videopoker er et raskt og enkelt spill, og spillet er lett tilgjengelig online.