Nordmenn har et langt og godt forhold til poker, selv om pengespillet lenge har vært ulovlig her i landet. På grunn av forholdet Norge har hatt til USA gjennom historien, har poker med fem kort, såkalt klassisk poker, lenge blitt spilt her i landet. Utallige kjellerstuer rundt omkring i Norge har blitt brukt til pokerlag og turneringer, helt frem til lovforbudet kom på plass. Dette gjorde det ulovlig å spille pengespill helt og holdent, poker inkludert. Spilleautomater ble fjernet og pokerklubber stengt, til stor forargelse for lovende pokerspillere i Norge.

Norges nyere pokerhistorie

Heldigvis har ikke loven lange arm adgang til våre kjellere helt enda, derfor fortsatte nordmenn å spille det harmløse spillet. Store profesjonelle pokerprofiler som Thor Hansen og Rolf Woods er av den gamle skolen – det var disse herrene som sto bak The Norsemen, det norske pokerlandslaget som skapte overskrifter i 2005. De yngre pokerspillerne holder seg dog for det meste til nettpoker. Det er på nettet unge norske pokerprofesjonelle har oppstått, da norsk lov inntil nylig forbød poker for penger, uavhengig av sammenheng. Nå er private spill med begrenset premie samt NM i poker dog gjort lovlig.

En av de aller, aller største norske spillerne er Annette Obrestad, som hadde over en million på konto allerede som 16-åring. Felix Stephensen var å se i alle norske aviser for kort tilbake, når han som 24-åring klarte å kapre til seg andreplassen i verdens mest prestisjefulle pokerturnering – WSOP i Las Vegas. Da han stakk av med over tretti millioner kroner i premiepenger jublet pokertilhengere over hele Norge.

Der Obrestad var den yngste spilleren og første kvinnen til å vinne et WSOP-armbånd, var Dag Martin Mikkelsen en av de ytterst få som har truffet Royal Straight Flush på direkten under VM i poker.